Silvia Bianchi

Silvia Bianchi (f. 1984) är en konstnär, grafisk designer och curator, bosatt i Madrid. Hon är idag en central aktör inom post-internet-kulturen och dess särpräglade estetik.

Bianchi intresserar sig bland annat för selfie-kulturen och den självobjektifiering vi ser idag. Hon lyfter frågan om hur vi ska förhålla oss till de klassiska skönhetsidealen, i en tid när digitala verktyg och filter gör att vi på ett par sekunder kan välja att se ut precis hur vi vill. Idag finns filter som gör näsan mindre, ögonen större, midjan smalare och huden vitare. Ett sökande efter perfektion genom manipulation.

I Mozart’s Ghost del 1: Kroppen visar Bianchi flera loopade videor, samtliga från 2017, där vi ser olika digitala kroppar i snabb förändring.

Göteborgs Konsthalls samarbete med Svilova

Det konstnärsdrivna onlineplattformen Svilova har till Mozart´s Ghost bjudits in till att reflektera kring teknologi, feminism och samtidskonst, genom två av utställningens konstnärskap. Det första av de två projektet är en intervju med Silvia Bianchi, som presenteras i form av en video gjord av Bianchi själv. Se filmen här nedan!

Läs mer om Svilova på www.svilova.org.