Konsthallen
FlyttarGöteborgs Konsthall ska flytta från sitt nuvarande läge vid Götaplatsen och nu startar arbetet med att ge Göteborg en mer tillgänglig mötesplats för samtida konst.

Varför flytt?

Kulturnämnden har fattat ett inriktningsbeslut att konsthallen ska flytta in i en befintlig lokal i Slakthuset i Gamlestan. Bakgrunden är att konsthallen är trångbodd i nuvarande lokalen. Det går bara att ha en utställning i taget, vilket gör att verksamheten behöver hålla stängt 14 veckor per år. Verksamheten har också behov av bättre personalutrymmen.

Varför Gamlestan?

Slakthuset i Gamlestan är ett dynamiskt område som huserar flera kreativa verksamheter. Här finns stora luftiga lokaler som kan ge konsthallen plats för fler utställningar och skapa en större tillgänglighet för besökare. Gamlestadstorget är endast några minuter med spårvagn från centralstationen, och har även bra tågförbindelser.

Vad händer nu?

Göteborgs Konsthall kommer att vara kvar vid Götaplatsen fram till 2025. Nu inleder Higab arbetet med att ta fram en förstudie för att djupare undersöka förutsättningarna för att anpassa lokalerna till verksamheten. Medan arbetet pågår kommer konsthallen att stå utan lokal en tid. Däremot kommer Göteborgs Konsthall att driva projekt och genomföra aktiviteter i olika former och samarbeten med bibliotek, kulturhus, skolor och konstnärer kommer att fördjupas och utvecklas.

Sidan uppdaterades senast 2023-08-21.