Barn och unga

Välkommen att utforska vår verksamhet för barn och unga! Här hittar du information om besök för skolor, aktiviteter för barn och unga samt vår kreativa ateljé för hela familjen.

KREATIVA AKTIVITETER FÖR BARN OCH UNGA

På Göteborgs Konsthall kan hela familjen hitta något spännande att göra – bland annat workshops, visningar och lovaktiviteter. Längst ner på sidan hittar du kommande programpunkter.

DIGITALT UTBUD

Ta gärna del av vårt digitala utbud för barn och unga. Vi har samlat korta filmer med tips på vad du kan skapa hemma här: Se filmerna här.

VÄLKOMMEN TILL KONSTHALLENS ATELJÉ

I konsthallens kreativa ateljé kan du, dina vänner och din familj skapa, helt kostnadsfritt.

Ateljén står alltid öppen under konsthallens öppettider. Vill du varva ner en stund och bearbeta intrycken från utställningen.

I ateljén kan du sitta och läsa eller skapa med det som finns framdukat. Här visas också filmer på temat Skapa med Göteborgs Konsthall som ger inspiration till eget skapande med enkla tips och trix. Det kostar ingenting och du behöver inte anmäla dig någonstans.

Du hittar ateljén direkt till höger när du kommer in i utställningen.

BESÖK OSS MED DIN SKOLKLASS!

Göteborgs Konsthall erbjuder skollektioner till alla åldrar – barn såväl som vuxenstuderande.

I lektionerna hjälper våra pedagoger eleverna att hitta vägar till att tolka samtidskonsten, och att förankra deras upplevelser i ett större sammanhang.

Läs mer

Snacka om konst
– Nytt pedagogiskt material

Göteborgs Konsthall har tagit fram ett nytt pedagogiskt material med fokus på hur samtidskonsten kan vara en ingång för samtal kring aktuella samhällsfrågor som historieskrivning, migration, klimatkrisen och nationalism med mera. Läs mer om materialet och hur du beställer på sidan Snacka om konst.