För
Skolor

Göteborgs Konsthall erbjuder skollektioner till alla åldrar
– barn såväl som vuxenstuderande.

BESÖK OSS MED DIN SKOLKLASS!

Göteborgs Konsthall erbjuder skollektioner till alla åldrar – barn likväl som vuxenstuderande.

I lektionerna hjälper våra pedagoger eleverna att hitta vägar till att tolka samtidskonsten, och att förankra deras upplevelser i ett större sammanhang.

Boka lektion

LEKTIONER

Vi erbjuder kostnadsfria lektioner från förskola till gymnasium. Våra lektioner har olika teman och utgår till stor del från pågående utställning men kan också handla om frågor som lyfts av samtidskonstnärer.

Lektionerna är alltid utformande i förhållande till läroplanen. Vi erbjuder även lektioner på lätt svenska och kan anpassa lektionen om ni har speciella önskemål eller behov. Tveka inte att ta kontakt med oss på bokningar.konsthall@kultur.goteborg.se.

Boka lektion på bokningssidan KuBo – Kultur för barn och unga.

FÖR SKOLOR FRÅN ANDRA KOMMUNER

De flesta lektioner som erbjuds på kubo kan enbart bokas av skolor inom Göteborgs Stad. Om du kommer från en skola utanför kommunen är du välkommen att boka en lektion mot ersättning.

Förskola, grundskola, gymnasium och SFI från andra kommuner: 450 kr per lektion.

Universitet, folkhögskola och andra eftergymnasiala utbildningar: 1 000 kr per lektion.

Kontakta oss gärna på bokningar.konsthall@kultur.goteborg.se för att boka eller få mer information.

SAMTIDSKONSTEN I UNDERVISNINGEN

Göteborgs Konsthall har tagit fram ett pedagogiskt material med fokus på hur samtidskonsten kan vara en ingång för samtal kring aktuella samhällsfrågor som historieskrivning, migration, klimatkrisen och nationalism med mera. Läs mer om materialet och hur du beställer på sidan Snacka om konst.