SNACKA OM KONST

Snacka om konst - som stör och berör

Låt konsten väcka nya tankar och perspektiv! Många samtidskonstnärer behandlar aktuella ämnen och områden i sin konst. I Snacka om konst – som stör och berör presenteras 15 konstnärer och verk tillsammans med öppna frågor och fördjupningsuppgifter på teman som normer, yttrandefrihet, miljö, migration och representation.

På varje kort finns en bild och en text om verket, en kortare text om konstnären, 3–4 öppna frågor och 3–4 uppgifter där du kan ta reda på mer. Vi ger också exempel på konstnärer som arbetar på liknande sätt eller med liknande teman. På ett inledande kort finns tips om hur du kan använda korten tematiskt och hur du kan arbeta med bildanalys och skapande aktiviteter kopplade till de olika konstverken.

Korten passar för dig som är nyfiken på hur samtidskonstnärer arbetar med aktuella ämnen, för dig som behöver tips på spännande samtalsämnen till nästa middag med släkten och för dig som bara känner att du behöver lite påfyllning med nya perspektiv.

Korten passar också bra som undervisningsmaterial för gymnasiet i samhällsämnena där de kan ge nya ingångar till diskussion. Självklart kan de också användas i bildundervisningen. Här finns lite mer information om materialet till dig som är lärare.

Med Snacka om Konst – som stör och berör hoppas vi att konsten kan bjuda in till ett gemensamt samtal där nya idéer, tankar och perspektiv kan väckas!

Medverkande konstnärer & konstverk:

Phoebe Boswell – Tramlines, 2015
Nathalia Edenmont – Nobel, 2013
Jeannette Ehlers/La Vaughn Belle – I am Queen Mary, 2018
Olafur Eliasson/Minik Rosing - Ice Watch, 2018
Mounir Fatmi – Maximum Sensation, 2010
Lauren Greenfield - Beauty CULTure, 2011
IC-98 - Arkhipelagos, 2013
Hiwa K – When We Were Exhaling Images, 2017
Anna Linder – Spermahoran, 2016
Mattias Norström – Du gamla, du fria, 2016
Katarina Pirak Sikku – Suojehus ruoktu, (värnlöst hem) 2015
Pussy Riot - Punk Prayer, 2012
Alvaro Soler Arpa - Marine Animal, ur Evolución Tóxica, 2013
Vladyart – Refugees Welcome, 2015
Knutte Wester – Horungen, 2016/2017

Frågorna berör följande ämnen:

Miljö/natur, hbtqi/normer, yttrandefrihet/demokrati, migration, historieskrivning/representation, kulturarv/nationalism, etik/moral, framtid

Mått

Korten är 21 x 26 cm och är tryckta på tjockt papper (300g). De ligger i en kraftig kartong som har måtten 22,5 x 27,5 x 4 cm.

KÖP- och beställningsinformation

Försäljningsställen: På Göteborgs Konsthall och i butiken på Göteborgs konstmuseum. Pris: 200 kr (188 kr exklusive moms)

Du kan också beställa genom att fylla i formuläret nedan. Minsta beställning är 2 askar + porto/emballage på 60 kr/ask.

Om du beställer för kommun och myndighet måste du uppge GLN/PEPPOL-ID samt kommunens/regionens leverantör.

Vi behandlar dina personuppgifter i enlighet med bestämmelserna i dataskyddsförordningen/GDPR och offentlighetsprincipen. Läs mer om hur Kulturförvaltningen behandlar dina uppgifter.

Frågor

Har du frågor är du välkommen att kontakta Elisabet Udd, konstpedagog/intendent för pedagogik, mejla till elisabet.udd@kultur.goteborg.se.