En plats
för
samtids­konst

På Göteborgs Konsthall kan du se utställningar med svenska och internationella konstnärer som lyfter fram mångfalden inom den samtida konsten. Konsthallen ligger vid Götaplatsen i centrala Göteborg och har alltid fri entré.

Inför ditt besök

Bild från den marockanske konstnären Mounir Fatmis utställning 180° Behind Me som visades 2018. Foto: Jean-Baptiste Béranger.

Phoebe Boswell

Bild från Phoebe Boswells utställning Here 2019. Foto: Hendrik Zeitler.

4–6 utställningar per år

Göteborgs Konsthall är en plats för samtidskonst som visar fyra till sex utställningar per år. Här kan du ta del av både internationellt uppmärksammade konstnärskap och konstnärer som ännu inte nått ut till en bred publik. På konsthallen samsas experimentella och processbaserade projekt, med tematiska grupputställningar och separatutställningar som fördjupar sig i enskilda konstnärskap.

Utställningar

Värdar på plats för dig

Du kan alltid vända dig till någon av värdarna på plats för att få en introduktion till den pågående utställningen. Alla värdar har specialkunskaper inom samtidskonsten, många med en egen konstnärlig praktik.

Varje lördag håller värdarna en lite längre visning på cirka 30 minuter. Det är kostnadsfritt att delta och du behöver inte föranmäla dig.

Våra värdar introducerar gärna utställningen för dig, bara fråga i receptionen. Foto: Lo Birgersson.

Anastasia Ax under performancen The World as of Yesterday under vernissagen för utställningen Fragmented Realities på konsthallen 2019. Foto: Hendrik Zeitler.

Aktiviteter

Som besökare bjuds du också in till en mängd aktiviteter: guidade visningar, skapande i ateljén, konstnärssamtal, workshops, filmvisningar, performance och fördjupande föreläsningar. För skolor håller Göteborgs Konsthall varje år närmare 300 skollektioner, där skapande aktiviteter kombineras med samtal kring konsten.

Till aktiviteterna

Konsthallens historia

Göteborgs Konsthall öppnades under den stora jubileumsutställningen i Göteborg 1923, i samband med att Göteborg firade 300 år två år tidigare och ritades av arkitekterna Sigfrid Ericson och Arvid Bjerke. 2017 blev Konsthallen byggnadsminne med motiveringen ”byggnaden är mycket tidstypisk med sina klassicistiska stildrag och har höga arkitektoniska och konstnärliga värden såväl invändigt som utvändigt”.

Läs mer

Kontakt

Tveka inte att höra av dig till oss om du har frågor, vi hjälper dig gärna.

kontakt