Program

Vernissage

Performance och livemusik
Fredag 19 november 2010

I samband med att utställningen Everything Under Heaven is Total Chaos med International Festival öppnar den 19 november bjuder vi in till programpunkter:
Kl. 19.00 Performance av Mårten Spångberg från International Festival
Kl. 20.00 Livemusik i utställningsrummet med Lisa Nordström. Lisa Nordström (Kning Disk) spelar solo, är en del av elektronikaduon Midaircondo (Twin Seed Recordings, Type Records) och ingår även i flera andra konstellationer. Lisa driver studion och ljud-galleriet REX i Göteborg och ger frekvent workshops och seminarier kring sitt arbete. Hon turnerar med Midaircondo världen över och hon har komponerat musik för dans, teater, film och tv.

Konstnärssamtal

Söndag 21 november 2010,  kl 14.00
Mårten Spångberg från International Festival samtalar med Laura Mott, utställningsintendent på Göteborgs Konsthall.

Observera att samtalet sker på engelska.

Art After Work

Robin Mackay: Icke-relationell – ett svar på spekulativ realism
Onsdag 24 november 2010, kl 18.00

Robin MacKay har genom sitt arbete som redaktör för bokserien Collapse och initiativtagare till den tvärvetenskapliga organisation Urbanicon blivit en nyckelfigur för spekulativ realism, en växande strategi i samtida europeisk filosofi. I ett samtal på Göteborgs Konsthall kommer han att introducera och tala om  spekulativ realism med särskilt fokus på dess förhållande till estetiska upplevelser.

Observera att samtalet sker på engelska.

Art After Work

UKON: Antisublimering – några psykoanalytiska aspekter på kaos och negativitet.
Onsdag 1 december 2010, kl 18.00

Med utgångspunkt i psykoanalytisk teori inleder Ulf Karl Olov Nilsson med några reflexioner över utställningen Everything Under Heaven Is Total Chaos. Sedan följer ett samtal mellan UKON och konstnären Mårten Spångberg från International Festival. Ulf Karl Olov Nilsson, även känd som UKON är poet, psykolog och psykoanalytiker. Han sitter i redaktionerna för tidskrifterna Glänta, OEI och Psykoanalytisk Tid/Skrift.

Art After Work

Kreativa arbetstagare eller avpolitiserade konstnärer?
Onsdag 8 december 2010, kl 18.00

Om en betydande del av arbetsmarknaden i dag har identifierats som kreativ, eller konstnärliga, vilka konsekvenser har detta för konstnärliga arbete? Josefine Wikström är en frilansande curator och skribent med bas i London. Hon är en del av den svenska scenkonsten organisation INPEX och har samarbetat med artister som International Festival, XYM och Malin Elgán. Tillsammans med konstkritikern Fredrik Svensk kommer hon att diskutera skillnaden mellan produktiva och konstnärliga arbeten.

Observera att samtalet sker på engelska.

Performance: Burn Your Boats

Lördag 11 december 2010, kl 14.00
Genom att använda utställningen som en teatral struktur och översätta de rumsliga och tidsmässiga resurserna för utställningsformatet till dramaturgiska tid och rum skapar Mårten Spångberg och Krõõt  Juurak tillsammans ett för sammanhanget specifikt performance.