Trädgården – utgrävning, utforska, skapa

 

Under utställningsperioden kommer Göteborgs Konsthalls trädgård att förvandlas till en mötesplats och knytpunkt för besökare, konstnärer och arkeologer – en plats där ett gemensamt utforskande och skapande står i centrum.

En arkeologisk utgrävning bakom Göteborgs Konsthall

I samarbete med Institutionen för historiska studier vid Göteborgs universitet och Akademin Valand kommer delar av Trädgården att omvandlas till en arkeologisk utgrävning som alla är välkomna att delta i. Vi gräver i platsens historia där 1923 års Jubileumsutställning, konsthögskolan Valand och Göteborgs Industrimuseum lämnat spår och låter oss inspireras av gästande konstnärer. Utgrävningens fynd och de konstnärliga tolkningarna kommer att visas i Läsrummet i slutet av projektet under namnet En plats glömd av många.

Skapa och utforska i Trädgården

I Trädgården utforskar vi tillsammans med konstnären Maria Q Brising grafitpulvrets metalliska egenskaper och slipar fram den ljusa bilden från grafitens mörker i en utforskande workshop. Maria beskriver hur olika tekniker med grafikpulver gör det möjligheter att skapa lager i teckningen på ett fördjupat och motsägelsefullt sätt. Verken kan tolkas som en sorts primitiv organisk teckning/målning och samtidigt ha en industriell utstrålning. Läs mer om olika workshops i Kalendern

Under utställningens öppettider vid fint väder kan du på egen hand undersöka grafitpulvrets metalliska egenskap i liten skala. Ta med en kreativ korg som du lånar i receptionen. Skapa själv eller ihop, träffa vänner, häng och utforska i Trädgården.

Utöver utgrävningarna och en mängd olika skapande workshops är trädgården en plats för härligt sommarhäng med grill, parasoller och trevligt folk.

Välkomen ut!