Slutstycke
Högskolan för Fotografi

12 maj 2012 - 27 maj 2012

Studenter

Nora Bencivenni (1980), Simon Berg (1983), Erik Betshammar (1985), Lotte Fløe Christensen (1979), Pär Fridén (1981), Peo Olsson (1973), Jennie Rosberg (1977)

Sammanfattning

Årets masterutställning kureras av konstnären och curatorn Ola Åstrand och har fått sitt namn av poeten Kennet Klemets. Den kan beskrivas som en plats med sju mycket olika världar, alla med en imponerande integritet och självständighet. Här finns våra kulturella förväntningar på naturen, existentiella frågeställningar kring tid och minne, mänsklig fåfänglighet, relationen mellan text och bild. Lägg där till anakronistiska bildspel som roterar i två diaprojektorer, ett lustmord på Ayn Rands dyrkan av det manliga geniet, avbildningar av grundämnet osmium och en ballad om modernism, minne och försoning…

PROGRAM

Vernissage
Lördag 12 maj kl 13–18
Inleds kl 13.15 med tal av Mikael Nanfeldt, chef för Göteborgs Konsthall, Julia Tedroff, universitetsadjunkt i fotografi och Annika von Hausswolff, adjungerad professor i fotografi, från Högskolan för fotografi.
Gemensam visning + filmvisning med Hans Appelqvist

Onsdag 16 maj kl 17–19.45
Gemensam visning med de utställande studenterna och Annika von Hausswolff. Därefter visar Hans Appelqvist sin film Sjunga slutet nu (2011)
Samtal/uppläsning

Onsdag 23 maj kl 17–19.45
Förläggaren, författaren och fotografen Carl-Michael Edenborg, som driver förlaget Vertigo, och poeterna och översättarna Helena Eriksson och Kennet Klemets möts i ett samtal om bokomslaget och bildens relation till text. Vad är en publikation i djupare bemärkelse? Hur skiljer sig en trycksak från en hemsida? Det kommer därtill att talas om artist book-traditionen och trycksakens framtid.
”Jag vill att mina barn ska tillhöra någon annan, När han kysste mig förlorade jag allt”

Lördag 26 maj kl 14–15
Polyfon läsning med poeterna Sara Hallström och Kristofer Folkhammar