Erika Angells musik till Spermahoran

Anna Linders film Spermahoran bearbetar upplevelser kring ofrivillig barnlöshet och processen att bli med barn i queera relationer.

”Vi hade sedan flera år tillbaka utryckt en önskan om att arbeta tillsammans när Anna en dag berättade att hon jobbade på en film som hon ville att jag skulle skriva musik till. Anna var då intet anande om att jag själv var gravid och gick och bar på en mängd tankar kring vad det innebär att bli förälder. Musiken till Spermahoran skrevs med min dotter sparkandes i magen.” berättar Erika.

Annas Linders visuella uttryck med korniga, mörka och ofta svartvita bilder av kroppar blandat med preparerad film; håliga bildnegativ, sydda i med ostyrig tråd, var den främsta inspirationskällan till musiken tillsammans med texter som skrivits av de medverkande i filmen. Texter som bearbetar erfarenheter och tankar kring ämnet för filmen ur ett emotionellt, socialt och politiskt perspektiv.

Det tolv minuter långa musikstycket till Spermahoran har sammanställts med musik som inte fick utrymme i filmen och dessa ges tillsammans ut digitalt under titeln Spermwhore – The Music via skivbolaget HOOB Records, den 1 februari.