Mellan dig och mig – Röster som rör sig över gränser

8 februari 2014 - 2 mars 2014

Sammanfattning

Vad är frihet för mig – vad är frihet för dig? När är det okej att bryta mot lagen? Vad gör dig förbannad? Vilka drömmar har du? Vilka samtalsämnen lyfts aldrig upp till diskussion?

Frågor som dessa utgör grunden för det deltagardrivna projektet Mellan dig och mig – Röster som rör sig över gränser som initierats av konstnären Monique Wernhamn. Nu visas resultatet på Göteborgs Konsthall och besökaren ges en inblick i deltagarnas innersta tankar.

25 unga vuxna utrustades med filmkamera och utifrån ett manus intervjuade de sedan varandra. Med utgångspunkt i samma manus vände de därefter blicken och frågorna till äldre personer i sin omgivning. Konstnären Monique Wernhamn har, i samarbete med Göteborgs Konsthall och Burgårdens Utbildningscentrum, arbetat i ett konstprojekt som ger plats åt ungas och äldres tankar kring livet, samhället och världen.

Projektet visas 8 februari till 2 mars i olika delar av Göteborgs Konsthall, parallellt med utställningen Double Standards med Per Mårtensson.

Vernissagen

Under vernissagen invigningstalade America Vera-Zavala: dramatiker, aktivist och grundare till Botkyrka Community Teater & Dans. Performance av en grupp ungdomar som Monique Wernhamn arbetat med i en fördjupad konstnärlig process under hösten 2013: Simone Norberg, Einar Thorén, Rosalie Götborg, Hanna Nyberg och Lisa Norgren.