Konsthögskolan Valand
Magisterutställning 2007

12 maj 2007 - 27 maj 2007

Studenter

Diana De Aguinaga, Tanja Koivula, Kerstin Persson, Coony Blom, Andreas Ermanbriks, Jana Duskova, Magdalena Rapala, Omid Delafrouz, Therese Szatek, Maja Hammarén & Ellinor Westin.

Sammanfattning

Utställningen visar ett brett spektrum verk av en grupp magisterstudenter som på olika sätt förhåller sig till sin omgivning, bakgrund, aktuella tendenser och historiska såväl som konstnärliga referenser. Utmärkande för Valand är att studenterna arbetar utifrån sig egen agenda, de rör sig inom ett vittomfattande fält och arbetar med en mängd olika tekniker som måleri, teckning, film, fotografi och installation. Trots att det inte finns ett dominerande eller allmänt tema verkar det finnas ett gemensamt intresse för samhällets dubbelmoral. Genom att utforska ämnen som identitet, makt, förfrämligande, missförstånd och misslyckanden, och genom att röra sig från en kontext till en annan, erbjuder de alternativa läsningar och meningsinnehåll.

Studenterna har i samband med sitt sista år gett ut en gemensam katalog som ger ytterligare en inblick i de enskilda konstnärskapen. Katalogen innehåller texter om och intervjuer med studenterna gjorda av Ann-Charlotte Glasberg-Blomquist, liksom bilder av deras verk.

Utställningen är curerad av Renée Padt

Vernissage: Lördagen den 12 maj kl 17.00 – 20.00 med invigning kl 17.30. Anna Hyltze, intendent för Göteborgs Konsthall, hälsar välkommen och Katarina Andersson Winberg, adjungerande professor på Konsthögskolan Valand, presenterar utställningen. Under vernissagedagen har Göteborgs Konsthall öppet från kl 11.00.

Program: Lördagen den 19 maj kl. 14.00 är det konstpresention då studenterna visar sina egna verk.