Erland Brand

15 mars 2014 - 27 april 2014

Introduktion

Erland Brand (född i Arvika 1922) har varit verksam som konstnär i Göteborg sedan 1940-talet och har sedan dess ställt ut i en mängd sammanhang, både nationellt och internationellt. Under våren visar Göteborgs Konsthall en större separatutställning där två tydliga spår i Brands konstnärskap står i fokus: de svarta streckteckningarna i A4-format och målningarna som alla har hans egen huvudform som motiv. Med sina cirka 130 målningar och drygt trehundra teckningar vill utställningen bjuda betraktaren en visuell upplevelse som rör sig mellan huvuden och landskap.

I läsrummet presenteras även en biografisk utställning över Erland Brand, curerad av Andréas Hagström. Rummet är inspirerat av hur konstskolan Valand såg ut åren 1925-1950 då den låg på Ekmansgatan, på baksidan av Göteborgs Konsthall.

Till utställningen produceras en katalog med ett stort bildmaterial och texter av Mikael Nanfeldt och Karl-Daniel Törnkvist. Katalogen omfattar även en biografi och en CV sammanställda av Andréas Hagström. Katalogen kommer att släppas den 11 april.

Vernissage lördagen den 15 mars kl 14.00-16.00!

14.00 Konsthallschef och utställningens curator Mikael Nanfeldt hälsar välkommen och introducerar utställningen. Därefter mingel, förfriskningar och tilltugg samt vernissagemusik utvald av Joachim Nordwall/iDEAL