projekt
och Samarbeten

Hammarkullen
Urban Art

Hammarkullen Urban Art, HUA, var en gatukonstfestival i Hammarkullen som byggde på lokal förankring. Under två veckor anordnade Urban Konst projektet tillsammans med andra aktörer.

Läs mer

Konst på det urbana taklandskapet

Tillsammans med Folkstaden är vi inom ramen för ECRN Residensprogram värdar för två konstnärsresidens på Frölunda Kulturhus i sydvästra Göteborg. Under 2022 ska Kulturhuset inviga sin takterrass – ett nytt vidgat offentligt landskap. Residenskonstnärerna Franco Fasoli och Wes Mapes ska producera två tillfälliga verk utifrån platsens specifika villkor.

Läs mer

raumdeuter radio

I samarbete med Urban Konst lanserade curatorn Joe Rowley Raumdeuter Radio i Göteborg, en serie semipermanenta och platsspecifika ljudkonstverk som kopplas samman med olika sträckor i kollektivtrafiken.

Läs mer

En enkel men underbar anordning

Under hösten 2019 arbetade konstnären Gabo Camnitzer och högstadieelever på Lövgärdesskolan i Angered med konstprojektet En enkel men underbar anordning…

Läs mer

En förort i färg

I samarbete med den webbaserade kulturtidskriften Kultwatch publicerade Urban Konst en serie texter och verk av konstnärer och poeter, som på olika sätt arbetar med och i förorten.

Läs mer

saturnusprojektet

Sedan den anrika graffitiväggen Bergsjöfamet, på baksidan av ett parkeringshus, kunde räddas undan rivning har Urban Konst tillsammans med andra anordnat projekt på platsen.

Läs mer

Migrantes valientes – Stories of migration

Utställningen Migrantes Valientes (modiga migranter) presenterade ett alternativ till massmedias distanserade bevakning av migration genom att rikta blicken mot resandets vardagsrörelser.

Läs mer

La ropa sucia se lava en casa- Albayalde 

Jenin Grill Konsthall och Urban Konst vid Göteborgs Konsthalll presenterade Máximo Corvalán-Pincheiras första konstnärspresentation i Göteborg, med performanceverket La ropa sucia se lava en casa- Albayalde.   

Läs mer