Periferier: Dansperformance med Mona-Lisa Namér och Popa Joke

17 september 2019 - 18 september 2019

Periferier, 2019, foto Nick Green.

Hösten 2019 arrangerade Urban Konst i samarbete med ON/OFF kollektivet (Berlin) en dansperformance med Mona-Lisa Namér och Popa Joke.

Periferier var en konstnärlig intervention med Mona-Lisa Namér och Popa Joke. Utifrån deras bakgrund i urbana och samtida dansgenrer bjöd Urban Konst in Namér och Popa Joke att skapa en performance baserad på improvisationstekniker på Hammarkulletorget.

Periferier utgjorde en del av en större intervention i Hammarkullen av det berlinbaserade kollektivet ON/OFF. Genom deras Kopf-Kinomaskin – en mobil liveprojektor som uppförstorar och projicerar livestreamat material på fasader i stadsrummet – bjöds både konstnärer och förbipasserande in att delta och improvisera.

Om konstnärerna

Mona-Lisa Namér är en konstnär, koreograf och dansare som blandar house och hiphop med contemporary och popping. Hon har varit verksam i New York, Paris och Johannesburg samt turnerat med olika initiativ och konstellationer. Hennes arbete har även visats på scener som Howl Festival New York (2013), Way Out West (2014), Gothenburg Film Festival (2016) och Afropunk Brooklyn (2018).
Se monanamer.com.

Essan aka Popa Joke är ett känt namn inom Göteborgs urbana scen. Han arbetar med hiphop och popping och baserar sin dans på improvisation. Essan är verksam både som producent till dansföreställningar samt själv flerfaldig vinnare i olika danstävlingar (inom urbana genrer) runt om i Skandinavien och Europa.

ON/OFF är en multidisciplinär designstudio baserad i Berlin som arbetar i kollektiva former. Deras praktik utforskar mellanrum och överlappningar av den urbana upplevelsen för att engagera medborgarna i en omedelbar relation med sin miljö. Genom att experimentera med olika tekniker och verktyg vill On/OFF utmana konventionella idéer om att bo och dela utrymme.
Se onoff.cc.