Digitala upplevelser

Visningar - Vår himmel röd

Här kan du se en kort presentation av utställningen Vår himmel röd. Här hittar du också en film där konstnären Gabrielle Goliath ger en introduktion till sitt verk This song is for … som ingår i utställningen.

På vår facebooksida finns även ett par kortare "Behind the scenes"-filmer med hälsningar från flera av de andra konstnärerna i utställningen.

Presentation: Vår himmel röd

Gabrielle Goliath: This song is for …

Följ med intendent Liv Stoltz genom utställningen Vår himmel röd, när hon ger en kort introduktion till varje konstnär. I utställningen presenteras inblickar och gestaltningar av erfarenheter som rymmer allt från kärlek och systerskap till utsatthet och våld.

Gabrielle Goliaths installation This song is for … är ett av de verk i utställningen Vår himmel röd som väcker mycket tankar och känslor hos våra besökare. I det här filmklippet beskriver Goliath hur hon arbetar för att kunna ta sig an så här svåra ämnen, som våld och våldtäkt, utan att exploatera eller ytterligare föreviga en form av våldsframställande mot dem som redan utsatts.

Samtal med Sara-Vide Ericson

Varför blev Sara-Vide Ericson konstnär? Hur lång tid tar det för henne att måla sina tavlor? Var få hon sin inspiration ifrån? Hösten 2020 genomförde vi en workshop där en grupp unga och konsthallens pedagoger reflekterade och skapade med inspiration från Sara-Vide Ericsons konstverk i utställningen Vår himmel röd. Som avslutning fick deltagarna träffa Sara-Vide i ett digitalt möte, där de kunde ställa sina frågor direkt till henne.