Nytt verk av Lundahl & Seitl visas på Göteborgs Konsthall

Mellan 1018 augusti 2019 presenterar konstnärsduon Lundahl & Seitl, i samarbete med ScanLAB Projects, ett helt nytt konstprojekt på Göteborgs Konsthall. The Memor är ett interaktivt verk som upplevs med VR-glasögon av en person i taget, där du guidas genom verket av en performer. Det är första gången The Memor visas i Sverige.

Den svenska konstnärsduon Lundahl & Seitl är banbrytande i att utforma koreograferade, rumsliga och platsspecifika verk som förenar samtidskonst och ny teknik.

I deras nya projekt Eternal Return, som verket The Memor är en del av, har de slagit sig samman med den brittiska konst- och forskningsstudion ScanLAB Projects och skapat ett helt nytt verk som kombinerar det senaste inom teknisk utveckling, fysiska objekt, ljud, text och performance.

Guidad av en performer och genom VR-glasögon inbjuds konsthallens besökare att uppleva en serie koreograferade händelser som binder samman den fysiska och virtuella världen. Här får du uppleva spår av byggnader, landskap, ljud och dofter, i gränslandet mellan verklighet och fiktion.

Verket kan bara upplevas av en person åt gången och pågår i 20 min.

– The Memor är ett helt fantastiskt verk, där digital teknik och hyperuppkopplade föremål slungar dig in i en science fiction-lik värld. Det här verket banar vägen för en helt ny konstpraktik som känns väldigt spännande att utforska, säger Stina Edblom, konstnärlig ledare Göteborgs Konsthall. Jag hoppas att så många som möjligt tar chansen att uppleva verket när det nu för första gången presenteras i Sverige.

Det är gratis att uppleva verket, men för att säkra en plats: boka tid via goteborgskonsthall.se.

The Memor presenteras i samarbete med Folkteatern och Regionteater Väst med stöd av Västra Götalandsregionen, och är en del av samarbetsprojektet En digital scen för konstnärlig utveckling.

Vernissage
Lördag 10 augusti kl 14. Konstnärssamtal med Lundahl & Seitl och ScanLAB Projects.
Tillsammans deltar de även i seminariet Samtidskonst och digitalisering som Göteborgs Konsthall arrangerar den 17 augusti.

Lundahl & Seitl (Sverige)
Christer Lundahl och Martina Seitl är pionjärer inom samtidskonst, teknik och performance. Genom koreograferade, multisensoriska och platsspecifika situationer skapar duon upplevelser som utspelar sig både inom individer och gemensamt i grupper. Lundahl & Seitl bildades 2003 och har sedan dess ställt ut i hela världen.

ScanLAB Projects (Storbritannien) är till hälften är en konststudio, till hälften ett forskningslabb – under ledning av konstnärerna och formgivarna Matthew Shaw och William Trossell. Deras utgångspunkt är en gemensam passion för teknologiskt och hantverksmässigt avancerade produktioner och berättelser i form av digitala och fysiska verk.