Inbjudan till pressvisning: Varje löv är ett öga

Två män pratar intensivt med varandra. Stillbild ur konstfilm.
Isuma, One Day in the Life of Noah Piugattuk, 2019. Courtesy Isuma Distribution International.

Den 7 december 2019 öppnar vinterns stora grupputställning Varje löv är ett öga på Göteborgs Konsthall. Varmt välkommen på pressvisning fredagen den 6 december kl. 9.30! Curator Stina Edblom presenterar utställningen och flera av de deltagande konstnärerna finns tillgängliga för intervjuer.

Göteborgs Konsthalls stora vinterutställning Varje löv är ett öga (7 dec 2019-22 mars 2020) fokuserar på frågor kring markkonflikter, exploatering av naturresurser och urfolks rättigheter. Frågorna som lyfts i utställningen är brännande aktuella runtom i världen, inte minst här i Sverige, där två uppmärksammade och unika rättsprocesser just nu pågår. I en av rättegångarna prövas samernas rätt till viltjakt på renbetesland. Den andra rättegången behandlar en markkonflikt mellan två samebyar, med bakgrund i statens tvångsförflyttningar av samer på framför allt 20- och 30-talet.

Besökaren på Göteborgs Konsthall får i Varje löv är ett öga ta del av personliga och drabbande konstverk från olika delar av världen: Sápmi, Sydafrika, arktiska Kanada och Namibia. I utställningen medverkar konstnären Anders Sunna i samarbete med Michiel Brouwer, Otobong Nkanga, Simon Gush och det inuitiska filmkollektivet Isuma. Flera av verken som visas i utställningen är nyproducerade och skapade på plats på Göteborgs Konsthall.

När: Fredagen den 6 december 2019
Tid: 09.30 – ca 10.30
Var: Göteborgs Konsthall, Götaplatsen

Vi bjuder på kaffe och smörgås. Konstnärerna Anders Sunna, Michiel Brouwer och Simon Gush närvarar och finns tillgängliga för intervjuer.

Anmäl dig till malin.sandberg@kultur.goteborg.se senast den 5 december.
Läs mer om utställningen i tidigare pressmeddelande.
————————–
Vill du göra ett förhandsreportage om utställningen? Hör av dig till Malin Sandberg, malin.sandberg@kultur.goteborg.se.