Open call – Göteborgsaffären

Skådespelare sökes till performanceverket Göteborgsaffären av konstnären Conny Karlsson Lundgren.

Göteborgsaffären / The Gothenburg Affair

Skådespelare/aktörer sökes till performancebaserat verk på Göteborg Konsthall!

Vi söker personer som identifierar sig som män till ett nytt performancebaserat verk av konstnären Conny Karlsson Lundgren. Du som söker bör vara över 20 år. Verket omgestaltar, i ord och rörelse, en rättsprocess mot en krets av homosexuella män i 30-talets Göteborg, och har sin premiär i utställningen Med nya ögon som visas 11 december 2021–27 mars 2022.

Performancen är monolog- och rörelsebaserad, där flera berättelser och röster om intimitet och närhet framförs av en aktör åt gången. Verket presenteras i en enklare scenografi, är ca 30 min och spelas tre timmar med paus per dag, tre dagar i veckan genom hela utställningsperioden.

Vi söker dig som har viss erfarenhet av scenkonst, att gestalta och levandegöra text, och att arbeta med enklare koreografi. En bonus om du är intresserad av queer kultur! Vi ser gärna att flera delar på arbetet och söker därför 2–3 personer som talar flytande svenska eller engelska (att behärska båda är en fördel). Arvode baseras på timlön och enligt överenskommelse med konstnären som är arbetsgivare.

Ansökan

Skicka in några rader om dig själv, dina tidigare erfarenheter och varför du vill medverka, så hör konstnären av sig för att boka ett inledande digitalt eller fysiskt möte. Bifoga gärna bild eller kort video till: studio@karlssonlundgren.se Sista ansökningsdag är 17 oktober. De sökande som går vidare till audition/intervju kommer meddelas innan den 31 oktober.

Conny Karlsson Lundgren

Conny Karlsson Lundgren är konstnär och baserad i Stockholm. Med hjälp av film, text, bild och performance utforskar hans arbete alternativa verkligheter och sociala överenskommelser, fyllda med erfarenheter, motsättningar, begär och hemliga koder. Hans verk har visats både i Sverige och internationellt. Karlsson Lundgren är just nu aktuell med verket Vår resa till Frankrike (Mont des Tantes) som visas på konsthallen inom ramen för Gibca 2021 och The Ghost Ship and the Sea Change.