Digitala
visningar

Här kan du se korta, filmade introduktioner till våra utställningar.

Bring Back Lost Love

Utställningen Bring Back Lost Love med Kemang Wa Lehulere är laddad med otaliga associationer och referenser. I den här filmen berättar Wa Lehulere om bakgrunden till utställningstiteln, återkommande teman, materialen han använder och om sina inspirationskällor.

Wa Lehuleres konstnärskap kretsar kring den Sydafrikanska historien och det fysiska och strukturella våld som under lång tid utövats mot den svarta befolkningen. I utställningen visas nya skulpturala verk, installationer och teckningar.

Läs mer om utställningen här.

Video

villovägar-
en familjeföreställning

Välkommen att följa med på ett dramaäventyr om duvungen Vinga och om att hitta hem. Äventyret inspireras av och äger rum i utställningen Bring Back Lost Love och baseras fritt på boken Vinga på villovägar av Gun Jacobson och Lotta Geffenblad. Med skådespelaren Ulrica Flach.

Från 3 år och uppåt.

Projektet var ett samarbete med Göteborgs Stadsbibliotek.
Manus, musik, dramatisering, regi: Ulrica Flach
Fritt efter Vinga på villovägar av Gun Jacobson och Lotta Geffenblad

vår himmel röd

Se en kort presentation av utställningen Vår himmel röd. Här hittar du också en film där konstnären Gabrielle Goliath ger en introduktion till sitt verk This song is for … som ingick i utställningen. Läs mer om utställningen här.

Introduktion till utställningen Vår himmel röd med intendent Liv Stoltz.

Introduktion till verket This song is for… av Gabrielle Goliath.

vår himmel röd-BEHIND THE SCENES

På vår facebooksida finns även ett par kortare ”Behind the scenes”-filmer med hälsningar från flera av de andra konstnärerna i utställningen.

Se filmerna här

varje löv är ett öga

I utställningen presenterades konstnärer och konstnärskollektiv som på olika sätt behandlar relationen mellan politik, land, ekologi och mänskliga rättigheter. På vår Facebook-sida kan du se inspelade guidade visningar av utställningen.

sE FILMERNA HÄR