Aktiviteter
Lör 28 jan
11:00–17:00

VERNISSAGE:
Suno
Mangie
Dzialas
/
Jag
har
en
Dröm

Datum Lör 28 jan
Tid 11:00–17:00
Entré Fri entré
Plats Göteborgs Konsthall
Past occasion
Vernissage: Suno Mangie Dzialas / Jag har en dröm Foto: Marcin Tas

Göteborgs Konsthall presenterar med glädje utställningen Suno Mangie Dzialas / Jag har en dröm med polsk-romska konstnären Małgorzata Mirga-Tas.

I myllrande bildberättelser och storslagna textila verk och målningar arbetar Mirga-Tas för att motverka antiziganistiska stereotyper genom att skapa en personlig bild av romskt liv och aktivism ur ett feministiskt minoritetsperspektiv.

Program för dagen

13.00: Stina Edblom, Konstnärlig ledare, hälsar välkommen och följs av en inledande presentation om utställningen av Małgorzata Mirga-Tas. Soraya Post håller öppningstal.

13.30-14.15: Musikframträdande med Samir Mehmed och inbjudna gäster.

11.00-17.00: Under hela dagen kan du delta i skapandet av ett kollektivt textilt verk i långa galleriet som en del av utställningen. Inga förkunskaper krävs och ingen förbokning behövs – alla är välkomna!

Soraya Post är en romsk aktivist för mänskliga rättigheter. Mellan 2014–2019 var Soraya invald till Europaparlamentet och representerade Feministiskt Initiativ. Första någonsin som blev invald till något parlament på en feministisk biljett.

Samir Mehmed är diplomerad och prisbelönad musiker som är specialiserad inom klassisk musik och pedagogik. Mehmed har varit ledare för flera stora skolorkestrar och är verksam som musiklärare på Bergsjöskolan där han även är aktiv som ”brobyggare” och arbetar mot romska grupper i området för att skapa goda relationer mellan elever och skola.

Programmet presenteras i samarbete med Romano Center i Väst och Folkuniversitetet. Utställningen presenteras med stöd av polska Institutet i Stockholm.

Biovisning: Taikon

Passa på att hämta gratis biobiljetter till Taikon den 3 april, kl. 18.00 på Bio Roy. Biljetterna hämtas i konsthallens reception från och med den 28 januari. Max två biljetter per person. Läs mer genom att klicka på knappen!

om biovisningen

Läs om utställningen