Aktiviteter
Lör 27 jan
13:30–16:30

The Gardener

Datum Lör 27 jan
Tid 13:30–16:30
Entré Fri entré
Past occasion
The Gardener Foto: Hendrik Zeitler

Varmt välkommen att ta del utav ett dansverk i utställningen Långsamhetens vällust! Varje lördag under hela utställningen kommer en dansare att finnas på plats på konsthallen i rollen som The Gardener.

13-13.30 Lördagsvisning
13.30-14 Dansverk: The Gardener
14:15-16:30 Mossberöring

Innan dansverket framförs har vi en lördagsvisning av utställningen som börjar kl 13. Därefter framförs dansverket följt av mossberöring för den som vill.

Med inspiration från den österländska trädgården, dans och ekosensibel praktik* fungerar The Gardener som en omhändertagande karaktär med omsorg om mossan och besökaren. Genom dansverket möjliggörs möten mellan människa och mossa där du som besökare kan möta mossan på oanade sätt eller låta mossan närma sig dig.

Ingen föranmälan krävs. Fri entré. Varmt välkommen!

The Gardener har tagits fram av DACE, inbjudna dansare och Göteborgs Konsthall specifikt för utställningen Långsamhetens vällust. DACE – Dance Art Critical Ecology består av Rickard Borgström och Rebecca Chentinell.

Dansare: Ina Dokmo och Ingeborg Zachariassen.

*Ekosensibilitet kan beskrivas som en kroppslig förmåga att med våra sinnen kommunicera och interagera med naturen i dess fulla komplexitet och genom detta engagera oss moraliskt.

Vi ställde tre frågor till DACE om verket och om vad du som besökare kan vänta dig, läs gärna intervjun:

3 frågor till Dace

Till DACE webbsida.

Fler tillfällen

Inga kommande aktiviteter

relaterad
utställlning