Konstnärer

Osías Yanov

Verksam Buenos Aires
Osías Yanov

Osías Yanov (f. 1980) bor och arbetar i Buenos Aires, Argentina. Hans gränsöverskridande praktik omfattar performanceverk, ceremonier, installationer, skulptur och video.

Yanovs konst undersöker skapandet av begreppsmässiga och sinnliga motståndsfält som motstår varje försök att kontrollera subjektivitet med fördomar. Hans praktik är inspirerad av genusteori, queerfilosofi och nattliga fester.

Yanov är aktiv medlem i grupperna Rosa Chancho, Suavesitxs, Sirenes Errantes och Pulpería Mutuálica och har nyligen ställt ut på Museo de Arte Latinoamericano de Buenos Aires, Casa del Alabado, Gwangjubiennalen, Gasworks, Berlinbiennalen, DAAD och CED-MACBA.

Osías Yanov deltar i Gibca 2023, forms of the surrounding futures med verket Orphan Dance.

Orphan Dance

Orphan Dance förvandlar utställningssalen till ett rituellt rum för omvärdering av förhållandet mellan människa och maskin. Material som ofta påträffas i hemmet, på kontor, gym och nattklubbar används och ges nya betydelser som ceremoniella föremål.

Verket utforskar hur människans samspel med tekniken kan iscensättas och presenteras på annorlunda sätt som framhäver och bryter upp binära relationer som herre och slav, brukare och tjänsteleverantör, dominans och underordning.

Utställning