Konstnärer

Lennart Navarrete

Verksam Göteborg, Sverige
Lennart Navarrete When Dreams Come True, 2017  Affisch, tapet Courtesy: Konstnären, tack till Ahmed Ali och Aifos

Fotografiet When Dreams Come True av Lennart Navarrete är taget under gatukonstfestivalen Hammarkullen Urban Art 2017. Stadsdelen, där fotografen växte upp, är en del av miljonprogrammet i Göteborg. Bakom den stolta och monumentlika riddaren till häst reser sig Bredfjällgatans betonghus som i sin brutalistiska stil vittnar om en svunnen epok i Sveriges historia. Ryttaren på hästen, en valack som heter Aifos, är Ahmed Ali, som även han är uppvuxen i samma område.  
Göteborgs Konsthall presenterar här Navarretes fotografi, både som en större tapet, men också som en affisch, som besökarna får ta del utav.

Lennart Navarrete (f. 1989) är verksam i Göteborg. Han är uppvuxen i Hammarkullen i en chilensk familj. Navarretes bilder har endast visats tidigare på Ortens Konstfestivalen i Göteborg 2016. Han publicerar sina bilder på Instagram där han följs av fler än 12 400 personer. Lennart Navarrete representerar en ny generation konstnärer som når en stor publik på arenor utanför de traditionella konstinstitutionerna.

Tack till Ahmed Ali.

Utställning