Konstnärer

Jacqueline Forzelius

Verksam Göteborg, Sverige
Jacqueline Forzelius Mötesrum på försvaret i Kållered 1:12. Blandteknik, trä, plast, tyg, lera, metall, LED-belysning, varierande mått. Courtesy: Konstnären 

Genom dioramor eller modeller ofta i skala 1:12 får betraktaren besöka utanförskapets olika hemadresser: en högerextrem terrorists arbetsrum, en mördares sovrum, ett mötesrum på förvaret i Kållered, eller ett väntrum för passutlämning på en polisstation där svenska medborgare kan ansöka och hämta ut sina pass. Det är till synes oansenliga rum som symboliskt kan gestalta främlingskapets psykologi, isoleringen och alienationen hos en blivande förövare eller utsattheten hos en asylsökande. Alla platser är belägna i Västra Götaland.

Jacqueline Forzelius (f. 1982) bor och verkar i Göteborg. Hon har en Bachelor of Arts i fri konst från Konsthögskolan i Bergen KHIB och en Master of Arts från Piet Zwart Institute i Rotterdam. Hon har deltagit i ett flertal utställningar som Videonale i Bonn och Statens kunstutstilling i Oslo. Hennes senaste arbeten som antar formen av dioraman har ställts ut på Galleri Box och Vila de Merkel i Esslingen.

Utställning