Konstnärer

Eric Magassa

Verksam Göteborg, Sverige
Webbplats magassa.com/
Eric Magassa Eric Magassa

A House Is Not a Home är ett pågående projekt bestående av en serie fotografier som undersöker stadens mellanrum. Mellan gränder och fasader söker Eric Magassa efter spår av skrifter, abstrakt måleri och fragment av hemliga meddelanden av drömmar och besvikelser från Detroits undangömda berättelser.    
 
Staden Detroit begärdes i konkurs 2013 med stora sociala och ekonomiska följder för stadens invånare. Många tvingades lämna sina hem för en framtida försörjning i andra städer. Vid samma tidpunkt gjorde Magassa en stipendieresa till Detroit och bilderna som visas på Göteborg Konsthall ingår i en serie som skildrar stadens gradvisa förändring av förfall och framväxande framtidsvisioner.

Eric Magassa (f. 1972) bor och verkar i Göteborg. Han har haft ett flertal separatutställningar på institutioner som Malmö Konsthall, Göteborg Konstmuseum och Marres House for Contemporary Culture i Maastricht, Nederländerna. Magassa har också deltagit i grupputställningar på bland annat Moderna Museet i Stockholm, Göteborgs Internationella Konstbiennal (GIBCA) och Valongo Festival Santos, Brasilien. 

Utställning