Aktiviteter
Tis 9 apr
13:15–14:45

snacka om konst – som stör och berör

Datum Tis 9 apr
Tid 13:15–14:45
Entré Fri entré
Plats Ateljén på Göteborgs Konsthall
Past occasion
snacka om konst – som stör och berör Foto: Kristin Lidell

I det pedagogiska materialet Snacka om Konst – som stör och berör lyfter Göteborgs Konsthall fram hur samtidskonsten speglar några av vår tids brännande samhällsfrågor.

Utifrån olika samtidskonstverk har vi tagit fram 15 kort med korta informativa texter, öppna frågor att diskutera tillsammans, och fördjupningsuppgifter.

Vi inleder träffen med en kort presentation av materialet och därefter samtalar vi kring några av frågorna som korten lyfter fram både i mindre grupper och i helgrupp.

Vi hade en presentation av detta material 2021 men kommer att lyfta fram andra frågor för diskussion denna gång och många nya medlemmar har tillkommit till Seniorklubben sedan dess.

Snacka om konst – som stör och berör finns att köpa på konsthallen för 200 kr. Denna dag kan ni som är intresserade köpa det för 50 kr.

Max antal deltagare är 20 personer och föranmälan sker via elisabeth.udd@kultur.goteborg.se

I Seniorklubben går vi på visningar på konsthallen och besöker även andra konstarenor i staden. Vi lyssnar på föreläsningar och samtal, ofta med utgångspunkt i den pågående utställningen på konsthallen. Ibland gör vi ateljébesök hos konstnärer. Är du senior och intresserad av konst? Vill du träffa likasinnade och tillsammans gå på konstutställningar? Välkommen till seniorklubben!

relaterad
utställlning