I konsthallens ateljé inspireras vi av konstverken i utställningen. Vi skapar tillsammans och denna gång är det fokus på vilka sätt vi kan använda oss av mossa.

Under utställningen Långsamhetens vällust tittar vi nära på olika mossor med hjälp av förstoringsglas för att sedan teckna av det vi ser. Kanske går det att använda mossa som en pensel och göra avtryck? Vad mer går det att använda mossan till?

Tema: Teckna mossa / Drawing life.

Vad händer när du lägger mossa i din handflata och tittar nära med ett förstoringsglas? Vilka mönster uppfattar du och vilka tankar väcks till liv? Om du skulle kunna ha ett samtal med mossan – vilka frågor vill du ställa?

Under vecka sju dyker ytterligare ett tema och aktivitet upp: Måla olika nyanser av grönt.

Varje söndag dukar konsthallens konstpedagoger fram olika material och tekniker och du får tips och trix för att komma i gång. Inga förkunskaper krävs.

Ateljén ligger direkt in till höger när du kommer in i utställningssalen. I ateljén finns även möjlighet att varva ner en stund, ta en paus, sitt ner och titta i barnböckerna som finns i sittpyramiden.

Det finns även möjlighet att skapa, pyssla och vara kreativ i verkstaden på konsthallens övriga öppettider. Detta sker i så fall utan pedagog på plats.

Drop in.

Varmt välkommen!

Fler tillfällen

Inga kommande aktiviteter

Läs om
utställlningen