Aktiviteter
Ons 17 aug
18:00–19:00

Om Konst med Nina Bondeson och Angel Ramirez

Datum Ons 17 aug
Tid 18:00–19:00
Entré Fri entré
Plats Göteborgs Konsthall
Anmälan Ingen föranmälan, först till kvarn
Past occasion
Om konst med Nina Bondeson och Angel Ramirez Angel Ramirez (foto Diana Sanchez), Nina Bondeson (foto Hendrik Zeitler)

Favorit i repris! Efter den förra publiksuccén har vi åter bjudit in Nina Bondeson till ett konstnärssamtal. Den här gången i sällskap med den kubanska konstnären Angel Ramirez.

Angel Ramirez är IASPIS-stipendiat på residens på Konstepidemin i Göteborg augusti-oktober 2022. I måleri, grafik, broderi och objekt skapar Bondeson en helt egen bildvärld med former, tecken, texter och figurer som blandar det absurda, lekfulla och våldsamma. Även Ramirez bildspråk präglas av berättelser och uttrycker sig liksom Bondeson genom en mångfald av medier och tekniker, material och influenser.

Båda konstnärerna återanvänder också föremål som kan ges nya betydelser i berättelserna kring levandets villkor.

Välkommen till ett samtal med två konstnärer från olika platser i världen men med ett nära släktskap i konsten. Frågorna rör sig kring konst och konsttillverkning och hur de senaste decenniernas radikala förändring av konstens villkor har påverkat deras respektive konstnärskap.

Samtalet äger rum i Bondesons pågående soloutställning Kom in, sa hon – mitt rum är en storms öga och hålls på svenska och spanska med tolk.

Angel Manuel Ramírez Roque är född 1954 i Havanna, Kuba, där han bor och verkar. Han är IASPIS residensstipendiat på Konstepidemin i Göteborg under hösten 2022.

Nina Bondeson är född 1953 i Stockholm och lever och verkar i Mölndal och Göteborg. Hennes soloutställning Kom in, sa hon – mitt rum är en storms öga pågår till den 4 september i år.

I samarbete med Folkuniversitetet och IASPIS.

LÄS OM
utställlningEN