Aktiviteter
Lör 27 aug
14:00–15:00

Konstnärs­samtal: Nina Bondeson och Lina Ekdahl

Datum Lör 27 aug
Tid 14:00–15:00
Entré Fri entré
Plats Göteborgs Konsthall
Past occasion
Konstnärssamtal: Nina Bondeson och Lina Ekdahl Nina Bondeson Foto: Hendrik Zeitler. Lina Ekdahl. Foto: Lina Ikse.

Att låta språket rinna – ett samtal mellan Nina Bondeson och Lina Ekdahl

Konstnären Nina Bondeson möter poeten och författaren Lina Ekdahl i ett samtal på Göteborgs Konsthall, modererat av utställningsintendent Liv Stoltz.

Samtalet tar spjärn i Bondesons arbete som presenteras i utställningen Kom in, sa hon – mitt rum är en storms öga, men innefattar även diktläsningar av Lina Ekdahl. Vi får höra mer om deras konstnärliga verksamheter som har flera beröringspunkter i framför allt den språkliga dimensionen. Här får det lekfulla och det svårmodiga existera parallellt, vardagliga situationer skildras med absurda inslag, och mångbottnade formuleringar utkristalliserar sig i bild såväl som i skriven text.

Lina Ekdahl är född 1964 och bosatt i Göteborg. Sedan 1984 har hon läst sina dikter i både Sverige och utomlands. Hon skriver dramatik för barn och vuxna och har även arbetat för bland annat Kulturradion och Obs i P1. Hennes senaste diktsamling Du är inte full du är fylld kom ut tidigare i år. Dess omslag är en litografi som Nina Bondeson gjort tillsammans med den kubanske konstnären Angel Ramirez.

Nina Bondeson är född 1953 i Stockholm och lever och verkar i Mölndal och Göteborg. Hennes separatutställning Kom in, sa hon – mitt rum är en storms öga på Göteborgs Konsthall pågår till den 4 september i år.

Samtalet är på svenska. Ingen föranmälan krävs.

I samarbete med Folkuniversitetet.

LÄS OM
utställlningEN