Aktiviteter
Tis 6 sep
17:30–19:00

Konstnärs ­samtal:
Franco Fasoli

Datum Tis 6 sep
Tid 17:30–19:00
Entré Fri entré
Anmälan Ingen föranmälan, först till kvarn
Past occasion
Konstnärssamtal: Franco Fasoli

Välkommen till ett konstnärssamtal med Franco Fasoli som visar sitt residensarbete på Frölunda Kulturhus tak: Memoria Superficial

Franco Fasoli som varit residenskonstnär i Göteborg under flera veckor i augusti-september kommer att visa en platsspecifik temporär installation på taket till Frölunda Kulturhus.

Under sitt residens har Fasoli arbetat utifrån offentliga monument och de officiella färgerna i staden Barcelona där han levt i många år. Målningarna har byggts upp av flera lager akrylfärg och saknar underlag. De liknar textilfragment eller hud, vilket enligt konstnären är en hänvisning till hur våra erfarenheter lämnar märken på kroppen, men omvänt också hur våra rörelser och handlingar låter sig spåras i stadens texturer. Det sköra materialet anspelar på livets och minnets obeständighet. Upphängda på en träkonstruktion som föreställer ett torkställ eller en byggnadsställning anspelar de på den omsorg och brutalitet som utspelar sig i stadens vardagsliv.

OM Konstnären

Franco Fasoli, alias JAZ, (f 1981 i Buenos Aires, baserad i Barcelona). Fasolis konst präglas av hur levande motsättningar mellan det personliga och kollektiva utspelar sig inom staden. En av de mest slående aspekterna av hans arbete är utforskningen av material och skala i en ständig rörelse genom olika privata och offentliga sammanhang. Fasoli är en av årets vinnare av det prestigefyllda priset KONEX i Buenos Aires i kategorin offentlig konst. Han har skapat en rad offentliga konstverk och ställt ut i ett stort antal städer från Cape Town till New York. Numera bor han i Barcelona och Buenos Aires.

Följ Fasoli på Instagram: @francofasolijaz
Fasolis webb: francofasoli.com

OM projektet

Projektet European Creative Rooftop Network (ECRN) drivs i Göteborg av Folkstaden. Residensen 2022 är ett samarbete mellan Folkstaden, Frölunda Kulturhus och Urban Konst vid Göteborgs Konsthall.

European Creative Rooftop Network (ECRN) är ett nätverk av organisationer som arbetar för kreativt användande av hustak. Utöver Göteborg genomförs residensprogrammet i åtta andra städer. Projektet finansieras av EU-programmet Kreativa Europa samt Kulturrådet.

Mer om residensprojektet

Folkstaden.se

Ecrn.city