Aktiviteter
Lör 30 sep
14:00–15:00

Elis Monteverde Burrau speglar Ana Vaz

Datum Lör 30 sep
Tid 14:00–15:00
Entré Fri entré
Plats Göteborgs Konsthall
Past occasion
Elis Monteverde Burrau speglar Ana Vaz

Såsom i en spegel

– En konstnär speglar en annan konstnärs verk.

”Såsom i en spegel” är en serie av sex förtroliga sessioner där en konstnär speglar en annan konstnärs verk. Varje tillfälle innebär ett nytt möte med exempelvis en inbjuden poet, musiker eller dansare, som genom det egna skapandet tolkar ett av konstverken i biennalutställningen forms of the surrounding futures. Den här gången har vi bjudit in Elis Monteverde Burrau som har valt att spegla Atomic Garden av Ana Vaz.

”Såsom i en spegel” genererar möten mellan olika konstnärliga praktiker och låter dem veckla ut och veckla in sig i varandra. Här ges fritt utrymme åt den personliga och subjektiva tolkningen, i hopp om att publiken ska uppmuntras att själva göra likadant.

”Såsom i en spegel” är en film av Ingmar Bergman vars titel är ett citat taget ur Första Korinthierbrevet 13: ”Nu se vi ju på ett dunkelt sätt, såsom i en spegel, men då skola vi se ansikte mot ansikte.”

medverkande

Elis Monteverde Burrau är poet, författare och dramatiker. Han skriver ofta om konst, senast i sin nya bok, Ironi för änglar (Modernista, 2023). Monteverde Burrau driver även PDF-förlaget Fame Factory och medverkar frekvent i SVT-programmet Cyklopernas Land.

Läs om
utställlningen