Aktiviteter
Lör 26 aug
17:00–22:00

Drömmarnas
Manifestation    

Datum Lör 26 aug
Tid 17:00–22:00
Entré Fri entré
Plats Start Järntorget
Past occasion
Drömmarnas Manifestation   Foto: Hendrik Zeitler.

Mitt i innerstaden vill allkonstverket Drömmarnas Monument skapa en levande organism, en frizon där det vilda får växa fritt och denna gång genom att bjuda in till Drömmarnas Manifestation under sista helgen för sommarens stora grupputställning Jag föreställer mig ett hem – Göteborgs Konsthall 100 år.

Följ med och gör din röst hörd bland alla hyreshöjningar, nya höghus, fallna konstnärliga verksamheter och en kapad kulturbudget. Följ med och stå upp för konsten, konsten, konsten!

Manifestationen går från Järntorget till Drömmarnas Monument på Götaplatsen.

Konstnärerna uppmanar manifestationsdeltagare att klä sig i rött, orange, rosa, gul, lila, eller svart under dagen.

Drömmarnas Monument (9 juni – 27 augusti) är ett 264 kvm stort allkonstverk som bygger på kollektivt skapande och intresserar sig för konstens värde och plats i staden. Det självorganiserade konstverket är lika mycket en skulptur som det är ett manifest. Med Drömmarnas Monument vill konstnärerna Sebastian Rudolph Jensen och Stefan Karlsson med vänner göra motstånd mot det ordnade och rationella. Konstverket är en självständig del i Göteborgs Konsthalls sommarutställning Jag föreställer mig ett hem – Göteborgs Konsthall 100 år och utvecklas löpande genom att veckovis bjuda in konstnärer och konstnärliga organisationer som verkar på plats.

För Mer Information: 

Eventet på facebook.

www.drommarnasmonument.com

www.instagram.com/drommarnasmonument