Utställningar
2019.04.27 2019.05.19

THINGS
WE
WILL
FORGET

AKADEMIN VALANDS AVGÅNGSUTSTÄLLNING 2019

Entré Fri entré
Datum 27 apr 2019 – 19 maj 2019
Plats Göteborgs Konsthall
Things We Will Forget Installationsvy. Foto: Hendrik Zeitler.

Göteborgs Konsthall presenterar traditionsenligt en avgångsutställning med studenter från Masterprogrammet i fri konst vid Akademin Valand, Göteborgs universitet. 2019 års utställning heter Things We Will Forget.

Vi kommer snabbt att glömma de saker vi just nu tror är bestående.

Stadsbyggnadsprojekt, som i dag endast existerar i form av arkitektillustrationer och datorgenererade animationer, kommer att falla sönder i ruiner. Politiska strukturer, vars ofrånkomliga kontroll vi är helt övertygade om, kommer att sopas bort: vi kommer att upptäcka att vi kunde ha varit fria hela tiden, om vi så hade velat. De identiteter vi har byggt upp åt oss själva, bit för bit, timme för timme, kommer att utmanas av kriser, tills vi inser att vi inte längre hör hemma i denna grupp eller i denna hud.

Vad vi kommer att glömma är att vi någonsin levde på det här viset, att vår värld var just så här och att vi var på det här sättet i den. Vi kommer att glömma dessa vanor, dessa saker som nu tycks så oföränderliga; vi kommer att ersätta dem med andra sätt att leva, lika flyktiga men uppenbarligen också lika bestående.

Fast vi kan redan föreställa oss något annat. Vi kan föreställa oss hur vi skulle kunna leva; vi kan föreställa oss hur vi skulle kunna vara; vi kan föreställa oss hur vi skulle kunna tänka oss själva. Och genom att föreställa oss detta, kan vi förändra allt – om vi vill. Kom ihåg det du ser i den här utställningen; dessa stunder fulla av möjligheter.

Medverkande studenter: Marcus Appelberg, Amy Boulton, Alexander Carlsson, Simon Fagéus, Mathilda Franzén, Klængur Gunnarsson, Julio Guzman, Maria Victoria Høvring Høeg, Josef Mellergård, Laurence Price, Eirik Rønneberg, Stig Steijner, Maria Safronova Wahlström, Siri Frances Wibell.

Curator: Daniel Jewesbury.

Installationsvy. Foto: Hendrik Zeitler.

Laurence Price, Klubblokal Hybrid Evocation, 2019. Foto: Hendrik Zeitler.