Utställningar
2018.04.27 2018.05.20


bad timing –
akademin
valand
2018

Entré Fri entré
Datum 27 apr 2018 – 20 maj 2018
Plats Göteborgs Konsthall
Bad Timing – Akademin Valands avgångsutställning 2018 Installation view, main gallery. Foto: Okänd

Göteborgs Konsthall presenterade 2018 en avgångsutställning med studenter från Masterprogrammet i fri konst vid Akademin Valand, Göteborgs universitet.

Utställningen kallades Bad Timing.

Examensutställningar liknar inga andra utställningar. Konstnärerna som presenteras arbetar inte på samma sätt, de använder olika medier, och har individuella formspråk. Blandningen av visade verk pekar inte på någon storslagen curatorsidé, och den låter sig heller inte omfattas av ett tema.

Bad Timing? Det är en fras som oftast används negativt: något händer vid fel tillfälle. Ett annat sätt att se på saken är att saker och ting skulle ordna sig bättre om vi bara hade kunnat ägna oss åt dem någon annan gång: inte nu, senare!

Men dålig tajming kan även resultera i nya, oväntade kombinationer som annars aldrig skulle ägt rum. Konstnärernas verk formades av deras gemensamma upplevelser, direkt och indirekt, på en mängd olika sätt. Och trots att de inte förenas av något mer gripbart än så, är det kanske möjligt att fånga dessa resonanser och dissonanser.

Dålig tajming kan – om vi bejakar den – ge upphov till avvikande rytmer som trots våra försök att upprepa dem endast hörs en gång, och sedan försvinner.

Deltagande studenter: Cilla Berg, Laura Darbutaite, Gabriel Nils Edvinsson, Theodora Ekholm, Riikka Gröndahl, Danielle Heath, Kaisa Luukkonen, Katxerê Medina, Johan Melander, Johan Rikenberg, Hanna Romin, Joe Rowley, Lucy Wilson