Vernissage: Mozart´s Ghost

Lördag 9 december 2017, kl. 14 - 17

Välkommen på ett hejdundrande vernissage för vinterns och vårens stora utställning Mozart´s Ghost – om internetkonst, feminism och motstånd.

Efter en introduktion till utställningen bjuder vi in till en skype-performance med den omtalade konstnären Amalia Ulman, punkkonsert med Vaska Fimpen, mingel, förfriskningar och tilltugg. Vi har också tagit fram Byt roll ett slag! – en maskverkstad, utklädningsgarderob och fotostudio där barn såväl som vuxna kan leka och utforska frågor kring identitet, anonymitet och avatarer. 

Det händer på vernissagen
Vernissagen pågår kl 14-17, den 9 december 2017
Göteborgs Konsthall har öppet kl 11-17
Fri entré

14:30 Göteborgs konsthalls konstnärliga ledare Stina Edblom hälsar välkommen och Alida Ivanov, utställningens curator introducerar utställningen

15:00 Skype-performance med Amalia Ulman

16:00 Konsert med Vaska Fimpen

Efter vernissagen fortsätter festen på Hoki Moki.

Om Amalia Ulman
Amalia Ulman (f. 1989) är verksam i Los Angeles och är en av vår tids främsta instagramkonstnärer. I sina verk undersöker Ulman bland annat klasskillnader, livsstil och äkthet. Estetiskt arbetar hon med ett särpräglat bildspråk, där allt från fjärilar och hjärtan till motivationsslogans får plats. I Mozart´s Ghost kommer Amalia Ulman att presentera ett av sina uppmärksammade Instagramprojekt, Privilege (2015-16).

Under vernissagen framför Ulman sin senaste performance Agenda, via Skype. Genom bland annat en powerpoint och olika ljudeffekter berättar hon drömlikt och poetiskt om sitt självexperimenterade med hormoner och hur det påverkar henne kropp. Historien utvecklas sedan vidare till att handla om bedrägerier, kapitaliska maktstrukturer och en hyllning till arbetarklasshjälten. Missa inte detta speciella tillfälle!
 

Om Vaska Fimpen
Punklegenden Vaska Fimpen (Iris Smeds) ger en specialkonsert med namnet ”Jag föddes ur min egna panna”. Tillsammans med sin elgitarr utgår hon från misslyckandets estetik som en feministisk strategi.

Byt roll ett slag!
Drop in, mellan 11.00-17.00
Lek med internets möjligheter kring rollspel, anonymitet och avatarer! Här kan du skapa egna masker och huvudbonader, och kombinera dem med vår garderob av utlåningskläder och accessoarer – skapade utifrån verk i utställningen. Glöm inte att sedan föreviga dig i vår fotostudio, och lägg sedan gärna ut bilden under #mozartsghost.