Verket Tramlines#2 visas på Blå Stället

Onsdag 21 augusti 2019, kl. 16 - 18

Välkommen till Konsthallen Blå Stället i Angered, och vernissaget för av ett stort konstverk skapat av högstadieeleverna från Lövgärdesskolan. Under våren 2019 har Göteborgs Konsthalls pedagoger och konstnären Behjat Omer arbetat med eleverna och skapat en sju meter lång teckning, Tramlines #2, där eleverna detaljrikt tecknat delar av Göteborg sett från ett spårvagnsfönster. Nu presenteras verket – välkommen!

Program

Onsdag 21/8 kl 16-18
Vernissage och visning av elevernas teckning Tramlines #2

Göteborgs Konsthalls pedagoger berättar om teckningen och samarbetet med Lövgärdesskolan.

Torsdag 22/8 kl 16-18
Teckningsworkshop som leds av konstnären Behjat Omer Abdulla (se hans hemsida här!). Rita din egen bild av Göteborg! Vi sätter upp ett sju meter långt pappersark och arbetar med kol och blyerts.

Konsthallen Blå Stället är öppen: 21/8 kl. 16-18, 22/8 kl. 15-18, 23/8 kl. 15-18

Om Tramlines och Tramlines#2

Phoebe Boswell är en kenyansk/brittisk konstnär som arbetar kring frågor som segregation, representation och vad som utgör ett hem och en tillhörighet. Hon tog spårvagnen från Linnéstaden till Angered och fotograferade det hon såg längs vägen. Det blev underlag till det sju meter långa tecknande verket Tramlines. Det visades 2019 på Göteborgs Konsthall som en del av hennes utställning Here, och visades första gången redan 2015 på Konsthallen Blå Stället. Nästa gång kan det ses i New York.

Eleverna på Lövgärdet har under våren rest åt andra hållet – från Angered till Götaplatsen. Under färden tog eleverna bilder av vad de såg. Tillsammans skapade de en egen, sju meter lång gemensam teckning utifrån sina fotografier. Fram träder en bild av Göteborg från Lövgärdet till Götaplatsen, två platser med vitt skilda karaktärer, utifrån elevernas egna blickar.

Läs mer om projektet här: Se Lövgärdesskolans elever tolka Göteborg

Se Facebookeventet och bjud in dina vänner här!