Urban Konst: Träna med Artletix

Lördag 28 september 2019, 13 - Söndag 6 oktober 2019, 14:30

Urban Konst (en verksamhet inom Göteborgs Konsthall) och Familjebostäder presenterar Artletix – streetworkout där konst och kultur integreras på olika sätt. Under fyra tillfällen i september och oktober 2019 öppnas Saturnusgatans parkeringshus i Bergsjön upp för Artletix. Missa inte detta unika tillfälle!

Varje träningstillfälle kommer vara utformade utefter garagets arkitektur och deltagarnas egna förutsättningar. Tränaren och kulturprojektledaren Ernesto Escobar (tidigare trefaldig skandinaviska mästare i breaking) möter DJ O-One för att skapa unika streetworkout-tillfällen öppna för alla, oavsett nivå. Under den första dagen kommer EP dj:a bland annat neo-funk, dancehall, afro swing- och beats.

Saturnus Camp är indelat i två delar, som båda leds av Ernesto Escobar. Det är kostnadsfritt att delta men det finns begränsat antal platser –  anmäl dig här!

Se Facebookevenemanget här

Saturnus KIDS camp – för dig som är 10-15 år

Lör 28 och sön 29 sept, kl 13-14.30

Campet vill i ett tidigt skedde fånga in barn i ett positivt sammanhang samt lyfta de positiva hälsoaspekterna av träning. Träningsprogrammet är uppbyggt på ett lekfullt sätt men som metodiskt får hela kroppen i rörelse. Med kroppsviktsövningar som fokuserar på teknik, styrka och mobilitet kommer deltagarna få med sig övningar som kan göras hemma eller utomhus. Nybörjare eller med viss träningsvana. ( övningarna kan anpassas efter individuell kapacitet).

Antal platser: 15 st

Saturnus Camp – från 16 år och uppåt

Lördag 5 och sön 6 okt, kl 13-14.30

Ett intensivt camp baserat på kroppsviktsövningar, som fokuserar på teknik, styrka och mobilitet. Deltagarna kommer få med sig övningar som kan göras hemma eller utomhus.
Nivå: Nybörjare eller med viss träningsvana. (övningarna kan anpassas efter individuell kapacitet).

Antal platser: 15 st

Om Saturnushuset
Under 2017 stod garaget som vi kallar för Saturnus inför en eventuell rivning, men det kommunala bolaget Familjebostäder valde istället att försöka bevara platsen och inledde en dialog med Urban Konst. Verksamheten har funnits konsultativt i relation till Saturnus Parkeringshus sedan dess, vilket har resulterat i att Familjebostäder legaliserade/öppnade BergsjöFamet (baksidan av parkeringshuset/garaget), en plats som har använts som Fame sedan 80-talet och nu utforskar vi möjligheter till att öppna garaget för temporära produktioner, workshops och andra aktiviteter.

Vägbeskrivning: Ta spårvagn 11 eller 7 mot Bergjsön. Gå av vid Komettorget och följ promenadstråket mot Saturnusgatan – där hittar du Saturnusgatans parkeringshus.

Om Artletix

Artletix är ett träningskoncept som bygger på kroppsviktsövningar (calisthenics) där man strävar efter att nå sin fulla potential vad gäller kroppskontroll, styrka och mobilitet. Artletix vill verka för en hälsosammare livsstil där disciplin, frihet och gemenskap är det fundament vi står på. Där målet är att få deltagarna att värdesätta processen och hur strukturerade rutiner så småningom ger resultat. Artletix träningarna är upplevelser där konst och kultur integreras på olika sätt.