Studiecirkel ”Snacka om konst – som stör och berör”

Torsdag 23 september 2021, kl. 17:30 - 19

Studiematerialet ”Snacka om konst”. Foto © Kristin Lidell.

Tycker du om att samtala om brännande aktuella samhällsfrågor?

Inte sällan tycker och tänker vi helt olika – angående migration, nationalism, historieskrivning eller klimatkrisen. Kan vi mötas i en dialog? Vill du se exempel på hur konstnärer tar sig an dessa frågor? Då är detta studiecirkeln för dig!

Under fyra torsdagar träffas vi på Göteborgs Konsthall. Med utgångspunkt i det nyproducerade materialet ”Snacka om konst – som stör och berör” inleder vi varje tillfälle med en halvtimmeslång föreläsning där vi får en presentation av hur olika konstnärer valt att gestalta de frågeställningar som lyfts fram under kvällen. Varje kväll har olika teman. Sedan ägnar vi en timme åt att tillsammans stöta och blöta några av frågeställningarna från materialet.

Anmälan

Studiecirkeln består av fyra tillfällen, vi ses 23 september, 7 oktober, 21 oktober och 11 november. Anmälan gäller för alla fyra tillfällen. Anmäl dig genom att mejla till goteborgs.konsthall@kultur.goteborg.se Sista anmälningsdag är 16 september.

Det kostar inget att gå studiecirkeln. Studiematerialet ”Snacka om konst – som stör och berör” finns att köpa på Göteborgs Konsthall för 200 kr men det går bra att delta i studiecirkeln utan att ha en egen ask.

OBS. Studiecirkeln ges på plats på Göteborgs Konsthall.

Ett samarbete med Folkuniversitetet Göteborg.