Spår – stadsvandring med Hanni Kamaly

Söndag 11 oktober 2020, kl. 14 - 15:30

Carl-Milles Delawaremonumentet, detalj. Foto: Jan Dahlqvist.

Konstnären Hanni Kamaly leder en stadsvandring där spåren efter Göteborgs koloniala verksamhet visas upp via konsten. I handels- och industristadens konstnärliga utsmyckningar lever detta förflutna vidare – högtidlighållet och ofta taget för givet. Under vandringen tittar vi på offentliga konstverk som speglar en historia av makt och underordning, som alltjämt präglar uppfattningar om konsten och vem den är till för.

Vandringen börjar på Götaplatsen och Carl Milles skulptur Vingarna. Sedan går vägen till bland annat Främmande länder av Arvid Bryth vid Packhusplatsen, Carl Milles Delawaremonument på Stenpiren och till Järntorgsbrunnen av Tore Strindberg.

Programmet anordnas av Göteborgs Konsthall och Urban Konst för att markera minnet av avskaffandet av den transatlantiska slavhandeln i Sverige.

Anmälan

Begränsat antal deltagare: 25 personer. Boka din biljett via Kulturpunkten. Du kan boka max 4 biljetter. Det kostar inget att delta i stadsvandringen.


Programpunkten är en del av den Afrosvenska Historieveckan till minne av den nionde oktober och avskaffandet av den svenska transatlantiska slavhandeln.