INSTÄLLT: Seniorklubben, Tramlines – ett konstpedagogiskt samarbete

Tisdag 17 mars 2020, kl. 13 - 14:30

Tramlines#2, av elever på Lövgärdesskolan. Foto: Hendrik Zeitler

Inställt

Med anledning av Coronaviruset (COVID-19) så är alla programpunkter, workshops och visningar inställda fram till och med tisdag 31 mars.

Utställningen Varje löv är ett öga är öppen enligt ordinarie öppettider. Välkommen!

– – –

Mija Renström, intendent för pedagogik på Göteborgs Konsthall, berättar om ett fördjupat konstpedagogiskt projekt mellan Göteborgs Konsthall och lärare, rektor och elever på Lövgärdesskolan. Inspirerade av konstnären Phoebe Boswells verk Tramlines, där hon skildrar en resa från centrum till Angered, gjorde högstadieelever på Lövgärdesskolan en omvänd resa. Resultatet blev en 7 meter lång, detaljrik teckning, Tramlines#2. Den kollektiva teckningen visar vad ungdomarna själva valde att lyfta fram som viktigt från den både mentala och fysiska resan genom staden.

OM SENIORKLUBBEN

Är du senior och intresserad av konst? Vill du prata om konstutställningar tillsammans med andra? Då är du välkommen till Seniorklubben på Göteborgs Konsthall! Seniorklubben har ingen åldersgräns – alla är välkomna. Ingen föranmälan. Träffarna sker på svenska och äger rum på Göteborgs Konsthall om inget annat anges.