Seniorklubben: Konsthallens 100-åriga historia

Tisdag 29 oktober 2019, kl. 13 - 14

Tecknad bild av konsthallens fasad, från 1922. Sigfrid Ericson & Arvid Bjerke
Teckning från 1922. arkitekterna Sigfrid Ericson & Arvid Bjerke

Göteborgs Konsthall – snart 100 år!

År 2023 fyller Göteborgs Konsthall 100 år! Det är år fyllda av spännande historier, konflikter och konsthändelser som präglat inte bara Göteborg, utan även konsthistorien långt utanför stadens gränser. Trots detta är mycket av historien okänd och det finns ingen bok som försökt sig på att ge en samlad berättelse om vad som försiggått innanför de sandgula tegelväggarna uppe på Götaplatsen.

Andréas Hagström, mångårig medarbetare på Göteborgs Konsthall, har under det senaste året grävt i arkiven, och berättar nu om detta projekt som ska resultera i en bok om Göteborgs Konsthalls historia.

Plats: Göteborgs Konsthall

Om Seniorklubben

Är du nyfiken på konsten som görs idag? Tycker du om att möta andra och prata om stort och smått? Vill du ibland prova att skapa själv? För Seniorklubben krävs inga förkunskaper i konst, men gärna en nyfikenhet och en vilja att möta andras tankar om det vi ser. Alla är välkomna och ingen föranmälan krävs.

Under hösten äger Part of the Labyrinth, den 10:e upplagan av Göteborgs Internationella konstbiennal – GIBCA – rum och Seniorklubben lägger fokus på detta. Vi besöker de olika arenorna för biennalen och lägger även fokus på GIBCA under lunchföreläsningarna på Stadsbiblioteket.