Seniorklubben: Filmvisning Burka Songs 2.0

Onsdag 21 november 2018, kl. 13 - 15

Burka Songs 2.0, en film av Hanna Högstedt

Vems röst får ta plats i det offentliga rummet? Vilka berättelser får ta plats i Sverige i dag? Vad händer när det går helt fel i en konstnärlig process?

Burka Songs 2.0 är en film om en film som gick fel, om välviljans rasism, om solidaritet och rädsla. Filmen börjar med en tydlig protest mot det franska burkaförbudet på Champs-Elysées, fortsätter via falsksång, civilpolis och skam, till ett samtal om representation, rasism och vilka berättelser som får ta plats i Sverige idag. Filmen är regisserad av Hanna Högstedt.

På dagens träff med Seniorklubben får du chans att själv se och bilda dig en egen uppfattning om filmen som väckt så mycket debatt. Efter filmen (ca 40 minuter) samtalar vi tillsammans med Hanna Högstedt, filmens regissör, om filmen och de frågor den väcker.

Fri entré!
Ingen föranmälan!
Välkommen!

Om Seniorklubben

Är du nyfiken på konsten som görs idag? Tycker du om att möta andra och prata om stort och smått? Vill du ibland prova att skapa själv? För Seniorklubben krävs inga förkunskaper i konst, men gärna en nyfikenhet och en vilja att möta andras tankar om det vi ser. Alla är välkomna och ingen föranmälan krävs!