Inställt: Grünewald & Hjertén – antisemitism och kvinnoförtryck

Lördag 28 oktober 2017, kl. 14 - 15:30

Obs: evenemanget är tyvärr inställt. 

Vi hoppas att ni som tänkt gå på samtalet ändå besöker oss på Göteborgs Konsthall till helgen. Vi har förutom vår stora pågående utställning ”WheredoIendandyoubegin”, en jättefin arkivutställning om just Grünewald och Hjertén, och hur det patriarkala förtrycket och antisemitismen påverkade deras konstnärskap. Varmt välkomna!

———————————–

Isaac Grünewald och Sigrid Hjertén är kanske Sveriges mest kända konstnärspar, och var ledande gestalter inom modernismen.

Välkommen till ett samtal om Grünewald och Hjerténs respektive konstnärskap, kring deras gemensamma utställning på Göteborgs Konsthall år 1935 och deras tidigare närvaro i staden. Antisemitismen och det patriarkala förtrycket – hur påverkade det konstnärerna och vad har det inneburit för historieskrivningen om deras respektive konstnärskap? Andréas Hagström samtalar med Bernhard Grünewald.

Bernhard Grünewald, Isaac Grünewalds sonson, kom 2011 ut med boken Orientalen. Bilden av Isaac Grünewald i svensk press 1909-1946.

Andréas Hagström är programansvarig på Göteborgs Konsthall, och har för GIBCA satt samman en arkivutställning om Grünewald och Hjertén i Läsrummet på Göteborgs Konsthall.

Samtalet hålls på svenska.