Samtal: Karin Smirnoff, Sara-Vide Ericson och Moa Israelsson

Lördag 9 januari 2021, kl. 13 - 14:30

Moa Israelsson, Karin Smirnoff och Sara-Vide Ericson
Moa Israelsson, Karin Smirnoff och Sara-Vide Ericson. Bilden är ett montage.

I samband med utställningen Vår himmel röd bjuder vi och Göteborgs Stadsbibliotek in till ett samtal mellan konstnärerna Sara-Vide Ericson, Moa Israelsson och författaren Karin Smirnoff. Det blir ett samtal där konst och litteratur får mötas i frågor om konstnärligt skapande, språk och kultur, relationer, mänsklig smärta och småbygdens inverkan på konsten och litteraturen.

Samtalet leds av intendent Liv Stoltz, och avslutas med ett besök på konsthallen och Vår himmel röd, där vi firar den sista utställningshelgen med en performance; Foozoli Bange presenterar Acting Woman med Roxy Farhat, Ana Rab och Zhala Rifat Pehrsson.

Samtalet är på svenska och sker i samarbete med Göteborgs Stadsbibliotek.
Plats: Aulan, Göteborgs Stadsbibliotek

ANMÄLAN

Eftersom vi vill att så många som möjligt ska kunna ta del av samtalet kommer vi att släppa biljetterna längre fram när vi vet mer om vad som kommer att gälla i januari 2021. Håll utkik efter biljettsläpp senare i höst!

Har du deltagit i bokcirkeln om Karin Smirnoffs böcker på Göteborgs Konsthall under hösten, ingår plats till detta samtal och du behöver inte göra någon extra bokning.

OM DELTAGARNA

Karin Smirnoff är aktuell med Sen for jag hem, i trilogin om Jana Kippo. Smirnoff har etablerat sig som en berättare av rang, hyllad för sin särpräglade stil och känsla för det mänskliga. Hon nominerades till Augustpriset 2018 och tilldelades Ilona Kohrtz stipendium av Svenska Akademien 2020.

I utställningen Vår himmel röd visar Sara-Vide Ericson en serie nya målningar som handlar om relationer, förförelse, utsatthet, ritualer och platser. Konstnärens egen personliga historia, hennes kropp och landskapet som omger henne, blir verktyg för iscensättning, som genom måleriet förvandlas till engagerande och rörande berättelser.

Moa Israelsson medverkar i utställningen Vår himmel röd med verket Go, Gone, en serie skulpturer som liknar stora kokonger. I serien gör hon upp med det förflutna och verket väcker frågor hur man går vidare, om att bli fri från det som en gång varit.

Liv Stoltz är intendent konsthallen och curator för utställningen Vår himmel röd.