Queera rörliga bilder

Söndag 5 februari 2017, kl. 13 - 17

I samband med Göteborgs Filmfestival visar Göteborgs Konsthall Queera rörliga bilder – ett två dagars filmprogram av konstnären och curatorn Anna Linder. Under Queera rörliga bilder kommer Linders film Spermahoran att ha Sverigepremiär.

Helgens program bygger på det konstnärliga forskningsprojektet Queera rörliga bilder; deras skörhet och flyktigheten i deras existens, som Linder i samarbete med filmvetaren och forskaren Ingrid Ryberg genomfört på Akademin Valand.

Program söndag 4 februari

Göteborgs Konsthall öppet 11.00-17.00.

13:00-14:30 Filmvisning av Eva & Maria (1983), en utbildningsfilm med syfte att ge en positiv bild av kärlek mellan två unga kvinnor. Efterföljande samtal med Marie Falksten och Arne Nilsson om lesbiskas och bögars aktivism och vardag i Göteborg under 70- och 80-talen.

15.00-16.00 Könsneutralt föräldraskap. Samtal mellan Zafire Vrba, Anna Stendin och Cal Orre. Är det en flicka eller pojke? Kanske den vanligaste frågan nyblivna föräldrar får. Går det att vägra att svara på frågan? Vad händer om barnet själv får bestämma? Samtalet utgår från erfarenheter och strategier för föräldrar och barn bortom könsnormerna.

16.30-17.00 Finissage med musik av Erika Angell.

Filmverk som visas kontinuerligt hela helgen

Spermahoran (Lilla Galleriet)
Mai Zetterling´s Stockholm, version 50 min (Läsrummet)
Bilder ur Antiffa Vänsterfittas nya film Vem ska knulla pappa? (Stora Salen)