Konst från parallellsamhället

Lördag 9 mars 2019, kl. 14 - 17

Foto: Ikram Abdulkadir, Selma (2018).

Utifrån olika konstnärers perspektiv presenteras konstens rörelse mellan olika platser – i det som kallas centrum och det som kallas periferi. Poeten Suad Omar har till den här dagen bjudit in artister, poeter, fotografer och bildmakare till att samtala och att läsa. Genom att förvandla konsthallen ger konstnärerna inblickar i sina miljöer.

Nachla Libre, konstnär och poet, och Ikram Abdulkadir, fotograf och poet, presenterar poesi, fotografier och videoverk jämte DJ Nessa som står för musiken.

Dagen kretsar kring ett panelsamtal med titeln: ”Om förflyttningen för kroppar och konsten i konstrum.” Samtalet modereras av Suad Omar

14.00 DJ Nessa
14.30 Introduktion Suad Omar: ”Konst från parallellsamhället”
14.45 Poesiläsningar
15.00 Panelsamtal: ”Om förflyttningen för kroppar och konsten i konstrum.”
16.00 DJ Nessa

Om programserien
Dagen är ett led i programserien Makten. Staden. Konsten., och fortsätter Göteborgs Konsthalls programsatsning på curatorsinbjudningar som gäller att skapa form såväl som innehåll.

Makten. Staden. Konsten. undersöker skärningspunkterna och sprickorna mellan samtida och urban konst, med en ansats mot experiment med institutionen som redskap och material, uttryck och innehåll. Programserien drivs av Göteborgs Konsthall, Urban Konst och stadens konstkonsulent för unga.

Fri entré och ingen föranmälan.