Pop up: Skapa din egna filmfigur!

Lördag 26 oktober 2019, kl. 11 - 14

Collage av olika filmfiguerer, tecknade, i lera, dinosaurier

Skapa din egna filmfigur!

Göteborgs Konsthall har smitit in på stadsbibblan under Göteborg Film Festival Prisma – stadens nya filmfestival för barn och unga.

Kom och testa att skapa din egen filmfigurer! I pop up-verkstaden finns material så att du kan designa din karaktär. Du kan välja att skriva, måla, skulptera – eller både och. Vilka kläder, humör, egenskaper och utseende skulle din egna filmfigur ha? Vi kommer också att prova att göra scenografi i tittlådor för att skapa liv till din figur – kanske har hen en superkraft?

Workshopen leds av Stella Pilback, formgivare som jobbat mycket med berättande som designmetod.

För alla åldrar tillsammans.

Lördag 26 oktober och söndag 27 oktober, 11.00-14.00. Kom en dag eller båda.
Plats: Göteborgs Stadsbibliotek, barnavdelningen
Gratis för alla och drop-in.

Om Göteborg Film Festival Prisma

Den 24-28 oktober slås portarna upp till den första upplagan av Göteborg Film Festival Prisma – filmfestivalen för alla mellan 0-15 år. Festivalen kommer att ha sitt hjärta på Stadsbiblioteket med celebra gäster på Trappscenen och ett stort workshop-område i Utställningshallen. Där kommer det finnas massor av filmaktiviteter och filmiska prova-på-möjligheter att ta del av för barn och unga. Göteborg Film Festival Prisma är en del av GFF, Göteborg Film Festival.

Göteborg Film Festival har drivit Göteborgs Lilla Filmfestival sedan 2012, en festival som årligen växt i både popularitet och programinnehåll. Vi känner att den vuxit ur sin kostym. Så för att utveckla denna festival ytterligare väljer vi att storsatsa på barn- och ungdomsfilm och skapa Göteborg Film Festival Prisma som blir en femdagarsfestival. En festival som du helt enkelt inte får missa. Vare sig du är 3 år, 15 år eller något där emellan. Läs mer på Göteborg Film Festival Prismas hemsida.