Poesiworkshop: Med blick och röst genom världen

Tisdag 5 mars 2019, 17 - Tisdag 9 april 2019, 19

Poesiworkshop på Göteborgs Konsthall

Välkommen till poesiworkshop på Göteborgs Konsthall!

Under denna kurs erbjuds ett konkret sammanhang för den poesiskrivande, den nyfikna eller den som kanske inte riktigt vågat komma igång med sitt skrivande. Genom olika metoder, skrivövningar, diskussioner och samtal får deltagarna en möjlighet att utveckla en skrivande process. Varje människas unika blick på världen och vardagen är vad som skapar den poetiska rösten. Ta chansen att utforska just din blick och hitta din poetiska röst!

Kursen ges på Göteborgs Konsthall mitt i den pågående utställningen Here med Phoebe Boswell. Boswell låter sin egen livsberättelse utgöra grunden för frågor bland annat om den svarta kvinnans röst, kropp och motståndshandlingar. Här finns även berättelser om migration och segregation, liksom sorg och hur man överlever ett brustet hjärta. Deltagarna kan använda Phoebe Boswells verk som inspiration för sitt skrivande.

Kursen leds av Sami Aidi, 31 år gammal, utbildad på både Biskops Arnö författarskola och på lärarhögskolan vid Göteborgs universitet. Läs mer om Sami Aidi här: www.samiaidi.com

Kursen består av fem träffar, där du deltar vid samtliga tillfällen. Det är kostnadsfritt men du måste anmäla dig.

För vem: Kursen riktar sig till dig med lust att skriva poesi men som aldrig vågat prova, eller provat men känner att du vill komma vidare. Ingen tidigare erfarenhet krävs.
Ålder: från 13 år och uppåt
Plats: Göteborgs Konsthall
Datum: Tisdagar mellan kl 17-19, 5/3, 12/3, 26/3, 2/4 och 9/4.
Anmälan: Kursen har 12 platser. Anmäl dig till janan.zapata.gutierrez@centrum.goteborg.se senast den 25 februari.

Arrangeras i samarbete med Generationsmöten, Göteborgs Stad.