Pensionärsklubben: Vad sjutton är ett meme?

Onsdag 7 mars 2018, kl. 13 - 14

Vad sjutton är ett meme?

De senaste åren har en ny form av berättande tagit plats på sociala medier, framför allt på instagram, med något som går under namnet meme. Men vad sjutton är det egentligen?

Meme är idéer, beteenden eller stilar som sprider sig från person till person inom en kultur. Memes på internet tar sig ofta uttryck i bilder eller filmer, ofta med en kort och humoristisk text.

Vid det här tillfället får du prova på att göra egna memes tillsammans med Mija Renström, intendent för pedagogik på Göteborgs Konsthall. Workshopen inleds med en berättelse om memes som fenomen och hur man kan använda Instagram som en plattform för berättande, aktivism och kritik.

Plats: Göteborgs Konsthall, Götaplatsen

———————————-

För Pensionärsklubben krävs inga förkunskaper i konst, men gärna en nyfikenhet och en vilja att möta andras tankar om det vi ser. Träffarna på Göteborgs Konsthall ramas in av samtal över en kopp kaffe och möjligheten att tala om allt från brännande samtidsfrågor till filosofi och mer existentiella samtalsämnen. Fri entré och kaffe. Alla är välkomna!

Träffarna är öppen för alla seniorer och kräver ingen föranmälan.